top of page

עשרת הדיברות - טיפים למתגרשים

הגעתם להכרה כי מערכת הנישואין הגיעה לקיצה, כל אחד מסיבותיו ואת/ה רוצים להתגרש. אתם עומדים בפני אחת ההחלטות החשובות והמהותיות בחייכם, לה השפעה מרחיקת לכת הן עליכם והן על רווחת ילדיכם.

לפני הכל קחו נשימה עמוקה, ותכננו את הקרקע להליך הגירושין בשיקול דעת וללא אמוציות ובכל שלב זכרו – הדרך הטובה, ההוגנת, החסכונית והקצרה הינה להגיע להסכמות באמצעות הסכם גירושין:

יעוץ משפטי נכון - פנו לעורך דין המומחה בדיני משפחה לבדיקת זכויותיכם - בין אם אתם יוזמים את הליך הגירושין ובין אם הוא נכפה עליכם, פנו לייעוץ משפטי לעורך דין המתמחה בתחום דיני המשפחה לבדיקת מצבכם המשפטי. אם לצורך ייעוץ ראשוני או לצורך תכנון האסטרטגיה הנכונה לכם.

אסטרטגיה המותאמת לכם - אם אתם חוששים שבכוונת בן זוגכם להגיש תביעה כנגדכם – עשו מאמץ להקדים אותו- לעיתים זה עלול להחריף את הסכסוך, אולם בשל מרוץ הסמכויות בין בית הדין הרבני לבין בית המשפט לענייני משפחה, הימנעות מהגשת תביעה עלולה להעמידכם במצב נחות ולאלץ אתכם להתדיין בפני הערכאה אשר ההחלטות בה יהיו פחות טובות עבורכם. התייעצות עם עורך דין לענייני משפחה תספק לכם את המידע הנכון. חשוב! אל תנהלו את ההליך בעצמכם, אתם עלולים לעשות טעויות הרות גורל.

בחינת אופצית גישור- במידה ושני בני הזוג מעוניינים להתגרש - דרך המלך הטובה ביותר הינה להתגרש בהסכמה ולסיים את קשר הנישואין באמצעות הסכם גירושין כולל אשר מטפל בכלל הסוגיות כמזונות, רכוש, משמורת הסדרי ראייה ועוד. לעיתים ניתן להסתפק בעורך דין אחד שייצג את שני הצדדים יחד לצורך ניסוח ההסכם.

במידה ומערכת היחסים מורכבת מומלץ לכל אחד מהצדדים לפנות לעורך דין מטעמו לניהול משא ומתן לצורך הגעה להסכם. זכרו- הסכם הגירושין הינו הדרך הטובה ביותר, החסכונית והקצרה לסיים את קשר הנישואין. הליך גירושין עלול להיות ארוך ומתיש ולפגוע הן בכם והן בילדכם, כאשר ההכרעה נתונה בידי השופט ואיננה בידכם.

איסוף מידע ומסמכים - החלטתם להתגרש - אספו את כל המידע הפיננסי וראיות על בן/בת הזוג ועל מצבת הנכסים- לרבות תלושי שכר, זכויות סוציאליות, חשבונות בנק, תדפיסי חשבון, חסכונות, מניות, תיקי השקעות, נסח טאבו, הסכמי רכישה, משכנתא, מידע על עסקו של בן/בת הזוג וכל מסמך רלוונטי אחר, שכן במידה וייוודע לבן/בת הזוג על כוונתם להתגרש- המידע עלול להיעלם וקיימת אף סכנה שכספים ונכסים ייעלמו לפתע ו/או יעברו לצדדים שלישיים. בנוסף, כל המידע והראיות נחוצים להוכחת אורח חייכם ולמיצויי זכויותיכם. במקרים מסוימים יש צורך להיעזר בחוקר פרטי. במקרה של בגידה אספו ראיות על הבגידה וכל ראייה היכולה לתמוך בטענותיכם.

דיסקרטיות- אי אפשר לדעת איזה מידע יעבור לבן/בת הזוג, גם מחברים טובים ובני משפחה. תתפלאו כמה מידע עלול לגלוש בשיחות חולין ולהגיע לאוזניים הלא נכונות. לא לשוחח בטלפון על ההליך, אולי מצוטטים לכם... ואף מקליטים אתכם.. שמרו על פרופיל נמוך ואל תייצרו פרובוקציות.

הזהרו מעצות - אל תשמעו לכל מיני "עצות" ומידע מאנשים שאין להם המומחיות בתחום- כל מקרה ונסיבותיו. כשם שהנישואין הינם שונים מאחד לאחד כך גם הליך הגירושין ולכן עצות ממכרים וחברים עלולים לגרום להטעייתכם, ליצירת לחץ מיותר ואף לפגיעה באסטרטגיה המשפטית הנכונה לכם.

אל תערבו את ילדכם בסכסוך ובהליך הגירושין- אל תחשפו את הילדים לפרטי הליך הגירושין – אל תסיתו אותם כנגד ההורה השני- הילדים גם כך משלמים מחיר רגשי כבד. בתקופה זו העניקו להם תמיכה רגשית ובמידת הצורך התייעצו עם פסיכולוג ילדים על מנת להכינם להליך הגירושין וליום שאחרי. זכרו, גם הם עוברים משבר קשה וזקוקים לעזרתכם ותמיכתם.

הימנעו מאלימות ויצירת פרובוקציות – נהגו באיפוק ובשליטה עצמית. אלימות כלפי בן/ בת הזוג עלולים לגרום להרחקתכם מדירת המגורים ולסבכם עם רשויות החוק. זוהי תקופה טעונה ורוויית אמוציות, שלטו בעצמכם ואל תגררו לפרובוקציות. נקמה היא לא הדרך- לא להכפיש את בן/בת הזוג ו/או להתקשר לרשויות שונות זה עלול לחזור אליכם כבומרנג. כך גם לגבי תלונות שווא, המותירות אדמה חרוכה ומשקעים ללא סליחה ומחילה.

​שימרו על עירנות - היו עירניים והקפידו להיות עם "היד על הדופק"- הן ביחס לחשבון הבנק המשותף, שימוש בכרטיסיי אשראי, שינויים בהתנהגות בן הזוג אשר יש בהם להעיד על כוונותיו.

​ערכו צוואה - ע"פ חוק הירושה כל עוד אתם נשואים, חלילה במקרה של פטירה, הרכוש יעבור לבן הזוג עימו אתם מסוכסכים אף אם אתם חיים בנפרד שנים. עם התחלתם בהליך גירושין, ערכו צוואה בה תורישו את רכושכם למי שאתם באמת מעוניינים (למשל ילדיכם) ולא לבן הזוג ממנו אתם מתגרשים...


מאמרים אחרונים
bottom of page